Koppelverkoop, tot wel 40% korting op heel veel artikelen!

hoofdkussen Leandra

Er is geen prijs bekend

Duurzame, gerecyclede dons en veren vulling

Goede ondersteuning dankzij optimale verdeling in 3 kamers

100% katoenen tijk (hoes)

Met dit duurzame driekamer dons hoofdkussen Leandra is het heerlijk en verantwoord slapen. Het kussen is namelijk gevuld met de hoogste kwaliteit gerecyclede dons en veren. Hierdoor geniet je ook nog eens van heerlijk zacht comfort zonder in te leveren op goede ondersteuning.

Meer over dit kussen
Het kussen heeft een medium hardheid doordat het gevuld is met 15% gerecycled Nextlife dons en 85% gerecyclede veertjes. We gebruiken voor dit kussen de hoogste kwaliteit gerecyclede dons en veertjes. Heel duurzaam en verantwoord dus! De goede ondersteuning is te danken aan de optimale verdeling van de vulling. Zo zijn de boven- en onderkant van het kussen gevuld met 70% dons en de binnenkamer met 100% veertjes.

De tijk (hoes) van het kussen is gemaakt van 100% katoen. Dit zorgt voor goede ventilatie en optimale waardoor jij iedere nacht een fris slaapklimaat ervaart.

De voordelen op een rijtje
• Duurzame gerecyclede dons en veren vulling
• Goede ondersteuning dankzij optimale verdeling in 3 kamers
• 100% katoenen tijk (hoes)

Hoe houd je je kussen langer mooi?
Dagelijks het kussen even opschudden zorgt ervoor dat het zijn vorm goed behoudt.

Levering & garantie
Natuurlijk zit er ook garantie op je nieuwe hoofdkussen. Je vindt alle informatie over deze garantie en de levering bij het kopje ‘Goed om te weten’.

Artikelnummer 1060574

Breedte 60 cm
Lengte 70 cm
Hoogte 14 cm

Anti huisstofmijt Nee
Vulgewicht 1200
Anti allergie Nee
Slaaphouding rug, zij
Neksteun Nee

Materiaal dons + veren
Materiaal vulling 15% Nextlife® gerecyclede dons, 85% gerecyclede veertjes
Materiaal tijk katoen

Onderhoud Dagelijks zacht opkloppen en regelmatig luchten
Wasbaar Ja
Kussen navulbaar Nee
Wasinstructies handwas

Garantie 1 jaar garantie volgens CBW voorwaarden

Hoofdkussens

Een hoofdkussen is één van de belangrijkste elementen van je bed. Een fijn slaapkussen zorgt namelijk voor voldoende ondersteuning, goede ventilatie en het voorkomt nek- en rugklachten.

Gelaagdheid van een bed

Verschillende soorten kussens:

Donzen kussen
Een donzen hoofdkussen houdt warmte vast en ventileert goed. Daarnaast heet het een hoog isolerend vermogen en is het kussen erg licht en soepel. Een donzen kussen ondersteunt minder goed dan traagschuim, latex of veren. Een donzen kussen is lastig wasbaar en daardoor minder geschikt voor kinderen.

Veren kussen
Een kussen dat bestaat uit veren is comfortabel en voelt erg zacht aan. Van nature biedt het goede ventilatie, ondersteuning en vormt het zich gemakkelijk naar het hoofd. Een veren kussen is iets steviger dan dons, daardoor ervaar je minder veerkracht. Daarnaast is een kussen gevuld met veren lastig wasbaar en daardoor minder geschikt voor kinderen.

Latex kussen
Een latex kussen is soepel en veerkrachtig. Je ervaart een goede drukverdeling en ondersteuning aan hoofd en nek. Dit komt omdat het kussen stevig en vormvast is. Een latex kussen ventileert minder goed dan veren, dons of kapok, waardoor het niet geschikt is als je het snel warm hebt of veel transpireert.

Kapok kussen
Een kussen gevuld met kapok kent goede ventilatie en vochtafvoer, dus ideaal als je het snel warm hebt of veel transpireert in bed. Kapok is 100% natuurlijk, zacht en luchtig. Daarnaast is het kussen navulbaar en kun je het kapok eenvoudig vervangen, zo zorg je voor altijd voldoende veerkracht!

Traagschuim kussen
Een traagschuim kussen is warmte isolerend, wat fijn is als je het snel koud hebt in bed. Daarnaast is een kussen gevuld met traagschuim stevig en vormvast, en geeft daardoor goede ondersteuning en uitstekende drukverdeling. Een traagschuim kussen neemt na verloop van tijd ietwat in veerkracht af.

Synthetisch kussen
Een synthetisch kussen is veerkrachtig en zacht. Eenvoudig te wassen in de wasmachine, daardoor erg geschikt voor kinderen en mensen met allergieën. Een synthetisch kussen is in vergelijking met andere kussens goedkoper, dit komt doordat dit kussen minder ventileert dan bijvoorbeeld dons of veren én minder ondersteuning biedt. 

Veelgestelde vragen over kussens

Het is belangrijk dat je kussen past bij je lichaamsbouw, slaaphouding en slaapwensen. Een goed hoofdkussen geeft voldoende steun aan je hoofd en nek en voorkomt of vermindert klachten als hoofd- en nekpijn. Bij de keuze voor een kussen moet de vraag of je een zijslaper, rugslaper of buikslaper bent zeker beantwoord worden. Ook de hardheid van je matras en het materiaal van de vulling spelen een rol.

Dan heb je over het algemeen weinig ondersteuning van het kussen nodig om je nek in de natuurlijke houding te houden. Daarom is een zacht en middelhoog kussen voor jou het meest geschikt. 

Dan heb je een steviger en dikker kussen nodig dan rug- en buikslapers, zodat je nek beter ondersteund wordt. Je hoofd en nek blijven dan op hetzelfde niveau als je ruggengraat.

Je hebt weinig tot geen ondersteuning van je kussen nodig om je nek in de natuurlijke houding te houden. Daarom raden wij een dun en zacht kussen aan.

Het is belangrijk dat je je kussen en matras op elkaar afstemt. Over het algemeen geldt: hoe harder het matras, hoe harder ook het kussen moet zijn. Andersom geldt dat je nek minder ondersteuning van je kussen nodig heeft als je op een soepeler matras slaapt, omdat je lichaam al verder wegzakt in het matras. 

Het kussen van je bed wassen. Hoe doe je dat? En doe je dat überhaupt wel eens? Bij het wassen van het beddengoed neemt iedereen eigenlijk dezelfde dingen mee: molton, hoeslaken, dekbedovertrek en kussenslopen. Maar wist je dat je eigenlijk ook je kussens af en toe mee moet wassen? Het wordt aangeraden om je kussens zo’n één keer per twee maanden mee te wassen. Waarom? Omdat je tijdens het slapen best veel zweet, dit heet nachtzweten, en omdat er huidschilfers en dode huidcellen achterblijven op je kussen. De combinatie van vocht en warmte zorgt voor een ideale broedplek voor allerlei bacteriën. Dus voor het behoud van een fijne, schone slaapkamer is het van belang om je kussen zo nu en dan te wassen. 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply