MENU

Meer over hoofdkussens

Een hoofdkussen kopen: tips & advies

Een goede nachtrust is enorm belangrijk. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan de aanschaf van een degelijke matras en een goed bed. Maar de rol van het hoofdkussen is hier minstens even belangrijk. Neem dus zeker de tijd als u een hoofdkussen gaat kopen. Hieronder leest u alvast enkele tips, maar contacteer ons gerust indien u vragen heeft. Ook in onze winkels kan u altijd rekenen op de hulp van onze slaapadviseurs.

Het doel van een goed hoofdkussen

Bij het kiezen van een hoofdkussen is de manier waarop u slaapt erg belangrijk. Een hoofdkussen moet uw wervelkolom namelijk zo min mogelijk belasten en bijdragen aan zowel de warmte-isolatie als de ventilatie. Op die manier zal uw hoofdkussen niet te warm worden, wordt transpiratievocht goed afgevoerd en voorkomt u nekklachten. Denk dus, voordat u een hoofdkussen gaat kopen, eerst na over uw slaaphouding en of uw huidige hoofdkussen misschien snel te warm of klam aanvoelt.

De combinatie hoofdkussen en matras

Het samenspel met de matras is van groot belang. De dikte van een hoofdkussen wordt immers mee bepaald door de mate waarin u wegzakt in uw matras. Heeft u een zachte matras? Dan is een zacht, minder hoog hoofdkussen raadzaam om uw wervelkolom recht te houden. Heeft u een harde matras, dan gaat u beter voor een dikker kussen. Kies daarom eerst uw matras en ga dan pas uw hoofdkussen kopen. 

Doe de kussenwijzer

Welk hoofdkussen kopen?

Beter Bed biedt een uitgebreid assortiment aan hoofdkussens in verschillende uitvoeringen en maten. Zo kan u bij ons synthetische en wollen hoofdkussens kopen, maar ook hoofdkussens van kapok, hoenderveren en half dons - al dan niet met ondersteunende nekrol.

Een synthetisch hoofdkussen bestaat voornamelijk uit polyester en is makkelijk te wassen in de wasmachine. De vulling van vezelbolletjes is zacht, licht en flexibel. Een synthetisch hoofdkussen is vormvast en dus minder goed vormbaar. 

Wol is een natuurlijk materiaal met een lange levensduur. Een wollen hoofdkussen voelt stevig aan en zal zijn volume behouden. Het heeft veerkracht, is slijtvast, ondersteunend en toch zacht. Door de goede vochtopname van wol blijft het hoofdkussen lekker fris aanvoelen.

Kapok is wat stugger, waardoor een hoofdkussen van dit natuurlijke materiaal stevig aanvoelt. Transpireert u veel in uw slaap, dan kunt u best een kapok hoofdkussen kopen.

Het juiste hoofdkussen voor het beste slaapcomfort

Het kiezen van een goed hoofdkussen wordt door verschillende factoren beïnvloed. Uw matras, uw slaaphouding, uw persoonlijke voorkeur… Het zijn allemaal zaken die een belangrijke rol spelen. Wilt u dus een hoofdkussen kopen, laat u dan voldoende informeren zodat u de juiste keuze kan maken. Contacteer ons voor verdere informatie, kom langs in een van onze winkels of raadpleeg onze hoofdkussenwijzer.