MENU

Advieswijzers

Hulp bij de keuze voor een nieuwe matras, dekbed of kussen

Omdat het kopen van een nieuwe matras, dekbed of kussen geen alledaagse bezigheid is, helpt Beter Bed u graag een handje om het product te kiezen wat echt bij u past. 

Ga naar de matraswijzer

Ga naar de dekbedwijzer
Doe de kussenwijzer

 


 

Matraswijzer

Welk matras past het best bij mij? Een goede nachtrust is de basis voor een gezond leven. Het juiste matras speelt hierbij een heel belangrijke rol. Niet alleen de specifieke matraskenmerken, maar ook uw eigen lichaam en wensen bepalen de keuze voor een matras. Met deze handige matraswijzer doorloopt u binnen 1 minuut 9 vragen. Daarna ontvangt u van ons een deskundig advies over welke matrassen het best bij u passen. Slaap lekker!

Ga naar de matraswijzer

Bekijk ook eens de adviesfilm van de Consumentenbond over het kiezen van een matras (8 min):

Bekijk de matrascollectie 

 


Kussenwijzer 

Welk kussen past het best bij mij? Bij de keuze voor een hoofdkussen spelen veel verschillende factoren een rol. Uw slaappositie, de vulling van het kussen, maar natuurlijk ook de prijs. Naast de ondersteunende eigenschappen moet ook het comfort aansluiten op uw wensen. En dat ervaart iedereen op zijn of haar eigen manier. De Kussenwijzer helpt u om de juiste beslissing te nemen. Binnen 1 minuut doorloopt u 6 vragen en krijgt u een deskundig advies over welke kussens het best bij u passen. Slaap lekker!

Rugslaper

Rugslaper

Zijslaper

Zijslaper

Buikslaper

Buikslaper

Ga naar de kussenwijzer

Een goed hoofdkussen kiezen

Het hoofdkussen is erg belangrijk voor de ondersteuning van uw wervelkolom. Let voor het voorkomen van hoofdpijn en nekklachten vooral ook op het samenspel met het matras. Zo is het bij een zacht matras raadzaam om een zacht, minder hoog kussen te kiezen. Ook uw slaaphouding en de breedte van uw schouders zijn bepalend voor uw keuze.
 
KussencollectieDekbedwijzer 

De eigenschappen van een dekbed hangen vooral af van het materiaal. U hebt de keuze uit:

Dons dekbed

Dons

Synthetisch dekbed

Synthetisch

Wollen dekbed

Wol


 

Ga naar de dekbedwijzer

Welk dekbed past het best bij mij? Uw dekbed bepaalt een groot deel van uw slaapcomfort. Het houdt uw lichaam op de juiste temperatuur en zorgt tegelijkertijd voor ventilatie. Er zijn verschillende soorten dekbedden. Om te beginnen is er de keuze tussen enkele en dubbele (vierseizoenen)dekbedden. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende materialen die stuk voor stuk hun eigen kenmerken en voordelen hebben. Binnen 1 minuut doorloopt u enkele vragen en wijst onze dekbedwijzer u de weg naar het juiste dekbed. Slaap lekker!

Ga naar de dekbedwijzer


 

Maak een afspraak en laat u adviseren!


Onze slaapadviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. U plant heel eenvoudig zelf een afspraak in met een slaapadviseur in een van onze Beter Bed winkels. Hier kunt u ook proefliggen op de vele matrassen in ons assortiment.