Jubileum Deals, 25% korting op héél veel!

3 : 14 : 18
28

Slapen op een bijzondere plek: in de kerk

Wat doe je als er geen gelovigen meer in je kerk komen? Het prachtige authentieke gebouw laten voor wat het is of het ombouwen tot een hotel? Wij persoonlijk zijn blij dat de volgende gebouwen door hun eigenaren zijn omgetoverd tot de meest gave slaapkamers. Want slapen in een orgelkast, ontbijten op een preekstoel en een biechtstoel binnen handbereik… dat lijkt ons wel wat.

1. Luxe logeren in een viersterren kerk in België

Martin’s Paterhof, Mechelen (België)
Met z’n tweeën logeren voor 123 euro per nacht; het kán goedkoper hoor ik je denken. Maar wacht maar totdat je de foto’s gezien hebt van deze voormalige kerk in hartje centrum van Mechelen. Mooie kleuren, warme stoffen, een sfeervolle inrichting… deze kerk heeft de sfeer van een luxe hotel en is elke euro dubbel en dwars waard! Je kunt hier kiezen uit vijf soorten kamers. Ga jij voor het voormalige minderbroederklooster of voor een kamer in de oude kerk met pilaren en glas-in-loodramen? Mis ook vooral het ontbijtbuffet in het oude koorgedeelte van de kerk niet. En oja, bidden voor het eten is niet verplicht trouwens.

2. Sfeervol familieweekend of vriendenuitje. Op z’n Fryslâns.

Ievers, Easterwierrum (Friesland)
Dat is nog eens wat anders, met z’n allen verblijven in een luxe gerenoveerde kerk met oude fruitbomen in de tuin en een preekstoel boven je bed. De dorpskerk van Easterwierrum is omgebouwd tot vakantieverblijf voor groepen en families tot 10 personen en is voor jullie vanaf 650 euro per weekend of midweek. Je vindt er 4 slaapkamers, 2 badkamers, een grote tuin en bovendien een hoog/laagbed en géén drempels, zodat je tante met rollator ook mee kan. In de kerkzaal bevindt zich de ruime woonkeuken met kookeiland en in de woonkamer heb je uitzicht over de Friese weilanden, je privé buitenterras en de kerktuin.

3. Slapen in een dorpskerkje in Friesland

De Kraak van Van Dam, Oosterbierum (Friesland)
Wil je wel in een kerk slapen maar is de ruimte van Ievers iets te veel van het goede? Dan moet je in Oosterbierum zijn, een dorpje verderop. In vakantiehuis De Kraak van Van Dam vind je 3 slaapkamers, waar je met maximaal 7 volwassenen kunt slapen. Het kerkje is zowel ruim als knus. Voor de keuken moet je twee treetjes op en vanaf de bank op het binnenterras heb je uitzicht over de terp en het dorp. Vervelen hoef je je hier niet: er is een biljarthoek, er staan fietsen en er liggen veel kunstboeken in de hoek met oude kerkbankjes. Het gewelf, de preekstoel en het orgel zorgen voor de sfeer. Een fijne bijkomstigheid is dat de vakantiewoning groene energie gebruikt in de vorm van windenergie op zee. Milieuvriendelijk en sfeervol overnachten dus, voor 550 euro per weekend of midweek.

4. Sfeervol samen slapen in een kerkorgel

De Kleine Antonius, Zeerijp (Groningen)
Intiem, betaalbaar en uniek. Dat is een overnachting in deze bed & breakfast in het noordoosten van Nederland. Vanaf 65 euro per nacht, inclusief ontbijt, slaap je met maximaal 4 personen in een orgelkast! Het orgel is ingericht als slaapkamer voor 2 personen. De kerkzaal is de woonkamer en natuurlijk ontbreken hier de piano en originele preekstoel niet. Altijd al eens origineel willen overnachten? Lijkt met kano’s de omgeving verkennen, een werkende molen bezichtigen en mooie fietsroutes afleggen je helemaal leuk? Een verblijf in dit kerkje in Zeerijp is zeker weten een bijzondere ervaring.


Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.