16 april 2018

Samenwerking Beter Bed en Prinses Máxima Centrum

Op donderdag 29 maart 2018 hebben Bart Koops, CFO Beter Bed Holding, en Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, hun handtekeningen gezet onder een overeenkomst. Beter Bed gaat de bedden voor de ouder-kind kamers in het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht verzorgen. De gezamenlijke missie? Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. En wel op zo’n manier dat ook de ouders en het gezin van het kind optimaal bij de opname betrokken zijn en ondersteund worden.

Het kind centraal

In het Prinses Máxima Centrum, dat door middel van een brug verbonden wordt met het Wilhelmina Kinderziekenhuis, staan verbetering van de kwaliteit van zorg, integratie van zorg en research, ondersteuning van het kind én het gezin centraal. Wereldwijd uniek aan de opzet van centrum is dat de 87 opnamekamers straks zijn voorzien van een eigen ouderverblijf.

“De manier waarop wij kinderen en ouders willen ondersteunen, komt onder andere tot uiting in de opzet van de ouder-kind kamers. Deze kamers zijn voor ons een essentiële pijler”, aldus Diana Monissen. “De ruimtes worden zo ingericht dat de thuissituatie zoveel mogelijk wordt nagebootst. Op deze manier kunnen ouders en/of verzorgers dicht bij hun kind zijn en voelt het kind zich zo vertrouwd en veilig mogelijk.”

Goed slapen, goed zorgen

Beter Bed zorgt voor de bedden in het oudergedeelte van deze slaapkamers. “Ons past echt bescheidenheid, als je ziet wat het Prinses Máxima Centrum beoogt en al heeft bereikt”, zegt Bart Koops. “We vinden het een eer dat wij een kleine bijdrage mogen leveren aan dit indrukwekkende initiatief.” De ouder-kind kamers worden ingericht met speciaal ontworpen bedden en in samenwerking met M line voorzien van kwalitatief hoogstaande M line matrassen. Het belang van goede nachtrust is een van de redenen dat Beter Bed en het Prinses Máxima Centrum deze samenwerking aangaan. Als ouders goed slapen, hebben zij de dag erna genoeg energie om hun kind alle zorg en aandacht te geven die het nodig heeft.

Pinzes voor kinderen met kanker

Naast het zorgen voor de nieuwe bedden, neemt Beter Bed ook het initiatief tot een aantal fundraising campagnes. Vorig jaar is daarvoor al het startschot gegeven met de actie Pinzes voor het Prinses Máxima Centrum. Vanaf 16 april 2018 gaat deze actie, waarbij consumenten gevraagd wordt 3 euro extra te pinnen en Beter Bed deze bijdrage verdubbelt, opnieuw lopen.

De medewerkers van Beter Bed zijn trots op de verbinding tussen hun bedrijf en het Prinses Máxima Centrum. “Dit blijkt ook uit het feit dat een aantal medewerkers er vrijwillig voor zorgt dat de bedden voor de ouder-kind kamers op hun plaats komen te staan”, vertelt Bart Koops. “We zetten ons graag in voor de kinderen en hun ouders. Al is onze hulp minimaal, het draagt bij aan de belangrijke missie van het Prinses Máxima Centrum, en daar gaat het om.”

Doe mee aan de PinZes actie: