Profiteer vanavond van gratis bezorging!

0 : 5 : 39
57

Wat is een boxspring?

Waarschijnlijk heb je de term al heel vaak gehoord: boxspring. Misschien heb je er zelfs al wel een paar keer op geslapen. In de meeste hotels slaap je vandaag de dag op een boxspring. Of misschien heb je zelfs wel een boxspring in je slaapkamer staan? Een boxspring is dan ook niet voor niets een van de meeste populaire slaapsystemen van dit moment. Waarom eigenlijk? Want wat is nu precies een boxspring? Wat kun je ervan verwachten en waarom zou jij zelf een boxspring kopen?

Blog wat is een boxspring

Hoe zit een boxspring in elkaar?

Kortgezegd bestaat een boxspring uit verschillende onderdelen: de boxspring zelf, dit is een beklede ‘box’ of wel een bodem met veren  (en nee dan bedoelen we niet die donsveren, maar staaldraad veren!) een matras, een topper en een hoofdbord en/of een voetenbord. Doordat je meerdere slaaplagen hebt, namelijk de box, het matras en de topper, slaap je technisch gezien comfortabeler op een boxspring dan in een gewoon bed. Naast het comfort is ook het uiterlijk van een boxspring anders dan dat van een bed. Een boxspring heeft gestoffeerde onderdelen waardoor je slaapkamer al snel een luxe uitstraling krijgt vergelijkbaar met een chique hotelkamer. Nice!

De verschillende onderdelen van een boxspring


De box
Oké, de boxspring zelf. Een gestoffeerde bedbodem met veren dus! De  stalen veren zijn bij de productie tot zeer hoge temperaturen verhit waardoor ze minder snel vervormen en lekker lang meegaan. Een boxspring heeft óf pocketveren of bonellveren. Bij pocketveren zijn de verschillende veren allemaal los van elkaar verpakt in textielzakjes (pockets) die los van elkaar kunnen bewegen. De voordelen? Optimale ventilatie, goede veerkracht en een stabiele ondersteuning. Bij bonellveren is de veer aan het uiteinde groter waardoor je van een betere weerstand geniet en de ondersteuning overal gelijk is.


Vlak of elektrisch?
De boxspring bodem is standaard vlak, maar kan ook elektrisch verstelbaar zijn. Hierdoor geniet jij van extra veel comfort. Ideaal bij het kijken van jouw favo serie vanuit bed, maar het kan ook een goede ontlasting van je rug zijn. Met het voeteneinde omhoog staat er al snel minder spanning op je onderrug!
 

Het matras
Bovenop de boxspring ligt het matras. Het matras is het onderdeel dat zorgt voor de ondersteuning aan je lichaam. Het matras kan meegestoffeerd zijn, maar dit hoeft niet. Het voordeel is dat de boxspring er dan natuurlijk wel als één stijlvol en luxe geheel uitziet. Het matras kies je natuurlijk passend bij jouw lichaam en wensen.
 

Het topmatras
Bovenop het wel of niet meegestoffeerde matras ligt dan het topmatras. Met het topmatras vergroot je het slaapcomfort van de boxspring en je verlengt de levensduur van je matrassen omdat deze simpelweg minder snel slijten. Het topmatras is gemiddeld tussen de 5 en 20 cm dik. Heb je een elektrisch verstelbare boxspring dan kies je voor een topper met een zogenoemde split. Zodat je de beide kanten onafhankelijk van elkaar kunt verstellen. Ook het topmatras kies je passend bij jouw persoonlijke wensen en slaapcomfort. Zo kies je bijvoorbeeld een latex, traagschuim, koudschuim of polyether topmatras en kies je ervoor om wat zachter of harder te liggen.

Wat is een boxspring? Onderdelen boxspring

Het hoofd- en voetenbord
Met de keuze voor een hoofd- en of voetenbord bepaal je vooral de uitstraling en het karakter van de boxspring. Strak, romantisch, klassiek of toch liever een Scandinavische stijl? De combinatie van de vorm en de stofsoort en -kleur maken je boxspring persoonlijk en passend in jouw slaapkamer. Een voetenbord maakt je boxspring ook nog eens extra stevig en zorgt ervoor dat je matras niet kan verschuiven. Mooi én praktisch dus! Ook de pootjes van de boxspring zijn een belangrijk stijlelement. Staal, hout, vierkant of rond, hoog of laag ze zijn er in alle soorten en maten!


 

De voordelen van een boxspring

Een boxspring is over het algemeen vooral stukken comfortabeler dan een gewoon bed. We zetten de 6 belangrijkste voordelen voor je op een rijtje: 


1. Optimale ondersteuning

Dankzij de dubbele of zelfs driedubbele ondersteuning geniet jij van een perfecte nachtrust. Naast ondersteuning geeft een boxspring ook een juiste druk op de punten waar je lichaam het nodig heeft.

2. Prachtig onderdeel van je slaapkamer

Een boxspring is een luxe en stijlvol object in je slaapkamer. Doordat er een ruime keuze in kleuren, stoffen en modellen is, kies je altijd voor een boxspring die past bij jouw wensen en interieur.

3. Hoge instaphoogte

Door de verschillende lagen is een boxspring een flink stuk hoger dan een normaal bed waardoor het in- en uitstappen stukken stukken gemakkelijker gaat.

4. Optimale ventilatie

Dankzij de verenconstructie geniet je van veel open ruimte waardoor de boxspring een optimale ventilatie en luchtcirculatie heeft.

5. Lange levensduur

De boxspring heeft een stevige en solide basis en het matras ervaart minder tegendruk van de bodem. Daarnaast beschermt de topper het matras waardoor je er nóg langer van kunt genieten.
 

6. Bepaal je persoonlijk slaapcomfort

Buikslaper, rugslaper of zijslaper ? Een boxspring is geschikt voor ieder slaaptype. Bij een boxspring heb je veel invloed op het slaapcomfort waardoor iedereen heerlijk tot rust kan komen.

7. Vlak en elektrisch

Je hebt de keuze uit een vlakke of een elektrisch verstelbare boxspring waardoor je eenvoudigweg voor het gemak en comfort kunt kiezen dat helemaal bij jouw wensen aansluit.

Ontdek jouw droomboxspring

Nu je weet waar een boxspring allemaal uit bestaat en wat de meest belangrijke onderdelen zijn wordt het tijd om te ontdekken welke boxsprings er zijn en vooral welke er bij jou past! Bekijk ons aanbod en laat je inspireren. Jouw droomboxspring zit er zeker tussen!


 

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.