Jubileum Deals, 25% korting op héél veel!

5 : 7 : 34
17

Opmerkelijke slaaprecords

Rondom slapen zijn in de loop van de jaren verschillende - niet zelden bizarre - records gevestigd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de man die 92 decibel produceert terwijl hij snurkt? Dat is meer herrie dan een drilboor! En een ontbijt op bed verzorgen voor 388 mensen tegelijkertijd? Een ware prestatie als je ’t ons vraagt. Bovendien vinden wij 1184 mensen in pyjama bij elkaar ook wel een vermelding in het Guinness  Book of Records waard… Andere opmerkelijke slaaprecords lees je in dit artikel.

264 uur wakker blijven

Het misschien wel meest voor de hand liggende record, het record van wakker blijven, staat al een tijd niet meer in het Guinness Book of Records. Simpelweg omdat niet slapen te ongezond voor je is! Toch is er iemand die dit record op zijn naam heeft staan, aldus Google. Randy Gardner, een 17-jarige Amerikaanse scholier, bleef in 1965 maar liefst 11 dagen (264 uur) achter elkaar wakker. Randy werd gemonitord door wetenschappers en dokters en had last van stemmingswisselingen, geheugenverlies, hallucinaties en verlies van coördinatie. Gelukkig had hij verder geen permanente schade die niet herstelde door uiteindelijk weer bij te slapen. 

Slaap en sushi maakt 116 jaar oud

De oudste vrouw ter wereld is 116 jaar oud en woont in Japan. Haar recept: eet veel sushi, slaap acht uur per nacht en blijf altijd rustig! In Azië wonen de oudsten ter wereld. Misschien moeten we hier in het Westen ook maar massaal aan de rauwe vis, yoga en voldoende bedrust?  

198 uur radio maken zonder slaap 

Giel Beelen heeft in mei 2014 het wereldrecord non-stop radiomaken verbroken. Hij was 198 uur achter elkaar live op radio 3FM. De DJ deed elke dag een paar powernaps van een kwartier en om de dag sliep hij 2 tot 3 uur.   

Het hoogste, duurste en grootste hotel 

Het hoogste hotel ter wereld staat in Shanghai en is 600 meter hoog. De duurste hotelkamer boek je in Genève. Denk in termen van privé-lift, 40 slaapplaatsen per suite, kogelvrije ramen, zicht op het meer van Genève en een prijs van 50.000 euro per nacht, en je zit in de buurt van een nachtje in de Royal Penthouse Suite in het President Wilson Hotel in Genève. Het grootste hotel staat in Moskou en heeft 7500 kamers.   

Slapen bij – 5 graden  

Als je incheckt in het Icehotel in Jukkasjärvi, een dorp in Zweeds Lapland, krijg je tussen december en april speciale thermokleding mee. Geen overbodige luxe bij een temperatuur van rond de -5°C. Het Icehotel wordt elk jaar opnieuw ontworpen en opgebouwd uit 2.000 ton ijs en 30.000 ton sneeuw, telt zestig kamers, een paar restaurants en een ijstheater.

Duurste bed ter wereld kost 134.000 euro  

Nét wat anders dan een bed van Beter Bed. Een Britse beddenmaker claimt het duurste bed ter wereld op de markt gebracht te hebben. Het exclusieve slaapsysteem kost omgerekend iets meer dan 134.000 euro. Het bed is speciaal ontworpen voor Queen Elisabeth. Het bed is zo belachelijk duur omdat er flink wat uurtjes werk gaan zitten in de vervaardiging ervan. 640 Uur om precies te zijn. Ook de materialen zijn niet de eerste de beste. Zo worden de matrassen gevuld met haar van een paardenstaart, afkomstig van een paard uit Zuid-Amerika. Dat haar kost zo'n 25 dollar per kilo. Ook Mongoolse kasjmier wordt gebruikt. Tja. Je hebt altijd baas boven baas. Of bazin boven bazin in dit geval.

Bed van 26,5 x 16,44 meter  

Het grootste bed ter wereld is 26,5 meter lang en 16,44 meter breed en is in 2011 gemaakt ter ere van de Zomerfeesten in Hertme, een klein dorpje in Nederland.

Met z’n allen in een 1-persoonsbed  

In China lagen ze in 2013 met 54 mensen in een eenpersoonsbed. Erg comfortabel zal het niet geweest zijn, maar vast wel gezellig…

Bed opmaken in 14 seconden  

Een eenpersoonsbed opmaken met een dekbed, twee lakens, een hoeslaken, een kussen en een kussensloop kan in 14 seconden. Dit bewezen twee verpleegkundigen van een ziekenhuis in Londen alweer een aantal jaren geleden.  

Als Beter Bed hebben we ook een record op onze naam staan. We zijn namelijk marktleider in Nederland op het gebied van slaapkamers en aanverwante artikelen! Hoe zit het met jouw records? Maak jij je bed nog sneller op dan de Engelse zusters? Bezit jij honderden pyjama’s of lig jij regelmatig met meer dan 54 personen in je bed? Laat het ons weten!                    


 

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.