Beter Bed Adventskalender: laat je elke dag verrassen!

Adventskalender Beter Bed

Je kent ’t nog wel van vroeger. Als kind stond je vroeg op om een luikje open te maken en het chocolaatje van die dag op te eten, voordat je moeder begon te zeuren over een gezond ontbijt. Of je was zo’n kind dat de hele boel tegelijk opvrat en het aftellen van de dagen tot Kerst wel geloofde, dat kan natuurlijk ook. Hoe je vroeger ook omging met jouw adventskalender, het is tijd voor advent 2.0. Zonder chocolade. Mét elke dag een unieke verrassing. 

Elke dag een nieuwe online actie

In de periode van 1 tot en met 24 december hebben we elke dag een unieke dagaanbieding of winactie voor je. Van kortingsacties op matrassen, bedden en dekbedovertrekken tot 1+1 gratis acties. Van een professionele make over van je slaapkamer tot een Netflix abonnement. Op beterbed.be valt werkelijk van alles te winnen! Het is elke dag weer afwachten wat we voor je in petto hebben. En oja, je telt en passant ook de dagen tot Kerst af natuurlijk.

Het ontstaan van de adventskalender

Van oorsprong is de adventskalender een christelijke traditie. Advent is de benaming van de periode voor Kerst en het woord komt van het Latijnse adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode wordt het kerstfeest voorbereid en staat de geboorte van Jezus centraal. De reden waarom je in Duitssprekende landen overal adventskalenders ziet, is dat advent van Duits lutherse afkomst is. Tegenwoordig heeft de adventskalender zich wijd en zijd verspreid, ook over niet-christelijke landen.

Kenmerken van de adventskalender

De adventskalender is bedoeld om de resterende dagen tot Kerst af te tellen. De aftelkalender met een luikje voor elke dag geeft overzicht en spanning. Meestal zit er snoep achter de luikjes en zijn het vooral kinderen die er blij van worden. Er zijn echter ook kalenders met spreuken of foto’s, en nu dus zelfs met bedden en slaapkamer make overs! Wat alle oorspronkelijke adventskalenders met elkaar gemeen hebben, is dat er maximaal 4 zondagen in de adventstijd zitten. Meestal begint het aftellen van de dagen tot Eerste Kerstdag op 1 december en mag je dus 24 keer een luikje opendoen.

 

Start chat
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.